2012. március 25., vasárnap

Tüntessék el a kommunista emlékműveket Salgótarjánból!

Közeleg április 4-e, Magyarország megszállásának 67. gyalázatos évfordulója. Ekkor  döntötte évtizedeken át tartó rabigába az országot a kommunista ideológia akkori erőszakos terjesztője a Vörös Hadsereg.  A szovjetek tömegesen erőszakolták meg, és fosztották ki és gyilkolták meg az elgyötört, védtelen lakosságot. A hadikórházakban a járóképtelen sebesülteket brutális kegyetlenséggel ölték le. A ˝felszabadulás megérkezett˝ !
A salgótarjáni ˝felszabadulás˝ emlékmű
A nem is olyan távolinak tűnő eseményt Magyarország árulói több mint 40 éven át dicsőítették, ünnepelték, sok helyen emlékműveket állítottak tiszteletére. Így történt ez Salgótarjánban is, ahol a város Fő terét csúfította, és csúfítja a mai napig egy kommunista emlékmű. Igaz a feliratok nagy része mára már lekerült róla, de szimbolikusan még mindig ugyanazt jelenti mint egykor. A  Fő téren sétálgató nosztalgia - kommunisták, még ma is megnyugvással tekinthetnek fel rá. A általuk megkínzott, meggyötört vagy meggyilkolt áldozatokat és hozzátartozóikat viszont minden nap figyelmezteti. A régi ideológia nem tűnt el, csak átalakult. Ma demokráciának hívjuk.

Követeljük hát, hogy távolítsák el városunk Fő teréről ezt a kommunista torzót. Tegyék ezt egyidejűleg a Fő tér rekonstrukció második ütemének megkezdésével, amikor a belvárost elcsúfító másik (1919-es) szörny-emlékmű is elbontásra kerül. Követelésünk nyomatékosítására aláírás gyűjtésbe és tiltakozó demonstrációk szervezésébe kezdünk.

Ezzel a kiadvánnyal emlékeztek a 40 éves évfordulóra:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése