2012. május 16., szerda

Az élet mellett, az abortusz ellen demonstráltunk Rómában

Az abortusz ellen, az életért tartottak vasárnap délelőtt felvonulást Rómában. A Menet az életért nemzetközi abortusz ellenes mozgalom olasz csoportjai a Colosseumtól az Angyalvárig haladtak át Róma központján, a felvonulók között volt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom delegációja is.

 „Aki megment egy életet, megmenti az egész világot” szólt a Menet az életért jelszava. A tömegdemonstráció, melyen egyháziak és laikusok is részt vettek gyermekes családokkal az élen, az Olaszországban 1978-ban bevezetett abortusztörvény azonnali eltörlését sürgette, hangsúlyozva, hogy 34 év alatt ötmillió gyermeket öltek meg.


"Több születést, kevesebb abortuszt", "Elég a csendes népirtásból", "Ne öljük meg a jövőnket" - ilyen és hasonló jelszavak voltak olvashatóak a transzparenseken. A menethez negyven bíboros és püspök csatlakozott, a 150 laikus szervezettel egész Olaszországból autóbuszok érkeztek, és részt vettek rajta horvát, spanyol, lengyel csoportok, egyesületek mellett hazánkat a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tucatnyi tagja képviselte szervezetten. A mozgalom tagjai a helyi sajtónak elmondták, hogy a Forza Nuova olasz hazafias párt meghívásának tettek örömmel eleget, mikor elfogadták a rendezvényre szóló invitálást, hiszen a felvonulás céljával maguk is egyetértenek.

A megmozdulás élén Gianni Alemanno, Róma főpolgármestere haladt, akinek jelenlétét kritikák kísérték a nővédő mozgalmak részéről. A felvonulás útvonalát a nők jogait védő egyesületek plakátozták ki, a terhesség megszakításának a szabadságát és a "mindenki előtt nyitott, laikus és ingyenes" női tanácsadói hálózat létrehozását sürgetve. Az élet védelmét és a házasság jelentőségét hangsúlyozta XVI. Benedek pápa is a toszkánai körlátogatásán Arezzóban pontifikált szentmise homíliájában.
További képekért kattints IDE!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése