2010. június 4., péntek

Trianonra emlékezett a Jobbik és a HVIM Salgótarjánban

Több mint kétszáz fő érdeklődése mellett zajlott le a salgótarjáni Jobbik és HVIM közös Trianoni megemlékezése.


A Himnusz eléneklése után a rendezvényen elsőként Erki Péter a salgótarjáni jobbik tagja szólalt fel. Beszédében kitért a gyalázatos békediktátum történelmi részleteire, párhuzamot vonva a mai,  csonka Magyarországot is fenyegető újabb ˝kis Trianonokkal˝, azaz a nemzetpusztító politikával.

A beszédet követően egy verset hallhattunk, egy tizenkét éves kislány Szalai Réka előadásában, amelyet óriási tapssal jutalmazott a hallgatóság.


Majd ezek után következett a rendezvény fő szónoka Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője és a HVIM tiszteletbeli elnöke. Beszédében rámutatott arra az óriási eredményre, ahová a nemzeti radikálisok évtizedes munkájával emelték a Trianon emléknapot. Tíz éve még csak 1-2 helyen, szinte titokban  emlékeztek meg erről a gyászos napról, mára ez a szám már több ezerre duzzadt, - mondta. Mostanra a parlament is külön emléknapként kezeli a gyászos országcsonkítás évfordulóját. De nem szabad ezen a ponton megállnunk, tovább kell harcolnunk, be kell vinnünk a közéletbe és az iskolapadok közé is Trianon emlékét, és minden magyarnak meg kell ismernie ezt a keserű, elhallgatott történelmi igazságtalanságot, ami 90. éve érte országunkat, - fejtette ki beszédében.


A rendezvény Salgótarján Kálváriájára való fáklyás felvonulással ért véget. A lefalazott Lourdi barlangnál egy perces néma főhajtás után a megemlékezők a rendezvény zárásaként elénekelték a Székely Himnuszt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése