2011. március 6., vasárnap

Cigánybűnözés ellen demonstráltunk Gyöngyöspatán

2-3000 fős tömeg, óriási (botrányra éhes) érdeklődés a sajtó részéről, a probléma békés megoldását sürgető Jobbikos beszédek, a polgárőröket provokálni igyekvő cigány celebek, és korábban nem látott rendőri jelenlét övezte a Jobbik cigánybűnözés elleni demonstrációját. Az elmúlt napok hősei kétség kívül a Szebb Jövőért Polgárőrség tagjai voltak Gyöngyöspatán.


Kutyás rendőrök, kamerázás, és egy a helyszínen lévő tűzoltó autó is jelezte, hogy valami nem mindennapi esemény készül Gyöngyöspatán. Joggal mondta az utca embere, hogy ezek is csak akkor jönnek (a rendőrök), mikor nincs rájuk semmi szükség. És valóban: a Szebb Jövőért Polgárőrség tagjai - mintegy kétszázan - Oroszlányból, Tatabányáról, Egerből, Esztergomból, de Szabolcsból, Békésből is azért érkeztek a helyszínre, hogy rend és nyugalom legyen végre a kis mátraaljai településen.


Juhász Oszkár, a helyi Jobbik szervezet elnöke ismertette a hallgatósággal az elmúlt napok történéseit, köszöntötte Vona Gábort, Sneider Tamást, a megjelent jobbikosokat, a Hatvannégy  Vármegye Ifjúsági  Mozgalom tagjait, a Betyársereget, és Budaházy György hazafit, akinek szabadon bocsátását  egy plakát követelte a patai Kossuth téren. A tömeg tapsa azonban üdvrivalgásba csapott át, mikor Juhász megköszönte a Szebb Jövőért Polgárőrség tagjainak Patán végzett munkáját. Juhász kemény kritikával illette a falu jegyzőjét és Mezei István cigányvezetőt is.


Sneider Tamás beszédében elmondta: "minden bűnözést el kell ítélni, de a kissebségek által sorozatosan elkövetett bűncselekmények polgárháborús állapotokat idézhetnek elő az országunkban, és mi nem ezt nem fogjuk hagyni!" A Pintér Sándor belügyminiszter által hangoztatott „két hét alatt rendet teszünk” hazugságára hívta fel a figyelmet, melyet statisztikákkal támasztott alá: eszerint Magyarországon 2010 januárja és októbere között a testi sértések száma 35%-al, a vagyon elleni bűncselekmények száma: 50%-al emelkedtek.
Vona Gábor beszédében arra kérte a médiumok a helyszínen nagy számban jelenlévő képviselőit, hogy ne írjanak a rendezvénnyel kapcsolatban cigányellenességről, mert az a létező legnagyobb hazugság lenne a részükről. A rendezvény ugyanis a bűnözéstől sújtott közösség védelméért lett megszervezve. A beszédek után a tömeg tömött sorokban, zászlórengetegben, rendőri biztosítással a helyi cigánytelep felé vett az irányt.


Az éjszaka során mintegy másfél tucat hazafi, karikás ostorral és ˝Ne bántsd a magyart!˝ feliratú felsőben egészségügyi sétát tett a faluban, de 20 óra magasságában már ők is hazafelé vették az irányt. Kizárólag a cigány putri felé vezető szűk utcákon posztoló rendőrök maradtak a jobb sorsra hivatott Heves megyei településen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése