2009. szeptember 5., szombat

Buziparádé 2009 (beszámoló és képgaléria)

2009. szeptember 5-én Budapestre utaztunk, mondhatnánk arra volt dolgunk. Konkrétan a ,,Jézusnak is két apja volt" feliratú táblákat tartó beteg deviánsok ellen akartunk demonstrálni, mert azt már jó előre sejteni lehetett, hogy a rend héber őreit nem zavarják az ilyen feliratok (13. § (2) A rendőr köteles a törvény rendelkezésének megfelelően, részrehajlás nélkül intézkedni.). Azon pedig már meg sem lepődtünk, hogy a tótok után a buzik is alázták Sólyom Lászlót, természetesen a rendőrség asszisztálása mellett.


Barátainkkal a Nemzeti Kávéházban találkoztunk, majd ahogy egyre többen lettünk, voltak akik a társaságból átsétálltak a szomszédos Magyarok Házába is, de voltak akik az MVSZ székháza előtt beszélgettek. Fél 1 magasságában civilruhás nyomozókat szúrtunk ki, illetve pillanatok múlva mintegy 30-40 készenléti rendőr jelent meg a helyszínen. Mindenkit igazoltattak, kamerára vették a a Kávéházba vagy a Magyarok Házába látogató, azok előtt beszélgető embereket. Az egyik rohamrendőr közölte, hogy csak azok tartózkodhatnak a járdán, akik cigiznek, mindenki más azonnal menjen be! Voltak akik vállalva a rendőri vegzálást kint maradtak, de akik megfogadták a sündőrség utasítását sem örülhettek sokáig, ugyanis kisvártatva behatoltak a rendőrök a Magyarok Világszövetségének székházába, a Magyarok Házába. A portást faggatták, hogy milyen rendezvény van az épületben, ,,ki a főnök" stb.


Összességében elmondhatjuk, hogy a korábban megszokott beszámolóktól is sikerült elfogultabban tudósítaniuk a médiumoknak az eseményről. Az egyik férfit például azért zaklatták (egyesek szerint elő is állították), mert a Szkíta Kézművesboltban aznap vásárolt íjjával hazafelé tartott....Azt szinte mindenhol leírták, hogy a Deák téren szivárványszínű zászlót égettek el. Több helyen említést tesznek arról is, hogy a zászlóégetés után egy rendőrt fejberúgtak. Ez igaz. Arról azonban megfeledkeztek, hogy a rendőrök az oszlatások előtt kivétel nélkül egy esetben sem (!) szólították fel a tömeget távozásra (59. § (1) Ha a jogellenesen összegyűlt, illetőleg jogellenes magatartást tanúsító tömeg a szétoszlásra irányuló rendőri felszólításnak nem tesz eleget..., (2) Az (1) bekezdésben említett eszköz alkalmazására a tömeget előzetesen figyelmeztetni kell). A Deák téri oszlatás során idős férfiakon és nőkön gázoltak át (ekkor esett el egyikük, s kapta meg a fejrúgást).


Érdekes esetnek voltunk szemtanúi az Astórián, ahol egy férfi belekötött az egyik heteroszexuális demonstrálóba, aki természetesen nem hagyta magát. Szóváltás alakult ki, a kötekedő segítségére mintegy tucatnyi rohamrendőr sietett, melynek során többször fejberúgták az időközben megbilincselt, földre fektetett férfit (15. § (1) A rendőri intézkedés nem okozhat olyan hátrányt, amely nyilvánvalóan nem áll arányban az intézkedés törvényes céljával.16. § A rendőr nem alkalmazhat kínzást, kényszervallatást, kegyetlen, embertelen vagy megalázó bánásmódot). A helyszínen lincshangulat alakult ki, a rendőrbűnözőt (mint később kiderült civilruhás provokátorról van szó) az időközben  helyszínre érkező újabb rendőri csapatok segítségével menekítették ki a népharag elől, arcát a fejére terített narancssárga fölsővel takarták el. A jelenetet közvetlen közelről figyelő férfit - a Hír TV munkatársát - tomfával megütötték.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése