2011. szeptember 23., péntek

Betekintés mozgalmunk életébe

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) szeptember végén megtartotta a 2011-es év utolsó Kárpát-medencei belső táborát, Erdélyben, a Gyalui-havasokban. Évente több, egész Kárpát-medencét lefedő belső tábora van a mozgalomnak.


Idáig a HVIM nem érezte szükségét, hogy hírt adjon a mozgalom belső életéről, azonban megjelentek olyan hangok is, akik azzal vádolják a szervezetet, hogy nem építkezik, nem működik igazi ifjúsági mozgalomként, nem ad alternatívát a csatlakozóknak. A vármegyés életről kevés beszámoló született, mert ezt eddig "magánügynek" kezelte a mozgalom.


Az alaptalan vádaskodásokra kíván válaszolni a HVIM, illetve bemutatni a belső munkát azzal, hogy betekintést enged a nemzeti oldal tágabb rétegeinek is a vármegyés életbe.
Mindamellett, hogy egész évben a Kárpát-medence minden szegletében folyamatosak a HVIM által szervezett előadások, megemlékezések, tüntetések, a vezetőség nagy hangsúlyt fektet a tagság szellemi, és fizikai fejlesztésére is.


Az év első táborában (melyre Pest megyében került sor), inkább a testi, és szellemi felkészültség tesztelése volt a cél, ezért ott a régiók egymással mérhették össze erejüket, bírkózás, box, foci, erőnléti feladatok, illetve szellemi vetélkedő formájában. Azonban az erdélyi találkozón a bajtársiasság növelésére fektették a hangsúlyt. Regionális szinten könnyű megoldani a csapaépítést, hiszen a tagok közel laknak egymáshoz, együtt járnak edzeni, kikapcsolódni, azonban a HVIM az utóbbi évek során már a Kárpát-medencén is túlnyúló tagszervezeti lefedettséggel rendelkezik, így sok esetben a tagság csak az internet segítségével tud kommunikálni.
Szeptember vége már igen hideg időszak a Gyalui-havasokban, az éjszakák során gyakran fagypont közeli a hőmérséklet, ennek ellenére a tagság túlnyomó része sátorban aludt, de voltak, akik a szabad ég alatt éjszakáztak.
A belső táborban többek közt sor került túrázásra, illetve mint ahogy fentebb is említve volt a tagszervezetek közötti személyes kapcsolatok erősítésére.
A júniusi táborhoz hasonlatosan letették esküjüket az arra megérett próbaidős tagok, így újabb harcosokkal bővült a HVIM nagy családja.
Az este során olyan máglya lobbant lángra a táborban, melyet talán még Bukarestben is láttak az Erdélyt bitorló erők vezetői (a szálláshely körül folyamatosan járőröző román rendőrség tagjainak jelentéséből, viszont bizonyosan megtudták).
Az erdélyi össszetartás óta is voltak belső rendezvények: Október 8-9-ei hétvégén megtartotta a közép-magyarországi régió a kötelező régióstúráját Maglód határában, az Attila-védvonal megmaradt hadszínterét bejárva, amit a Szent László Vitézei Hagyományőrző csapat által biztosított és szervezett hadijáték tett színesebbé a nap második felében. Ezen hétvége éjjeleire is olyan hideg lett, mint amilyen a Gyalui-havasokban volt, ennek ellenére most is jópáran vállalták az erdőben való kint alvást. Másnap közös airsoftozás volt a csapatépítés motorja, amit komolyabb módon, szakmai alapon kezdtek elsajátítani azok a vármegyések, akik ilyen ismeretekkel még nem rendelkeztek. 


Ezzel párhuzamosan Szentesen, október 8-án megtartották a helyi vármegyések Vitéz Vastagh György emléktúrájukat 27 km-es távon, ami egyben megemlékezés is volt a második világháborúban elhunyt magyar hősökről.
A vármegyések minden olyan személyt várnak soraikba, akik tettekkel is szeretnék bizonyítani hazaszeretetüket, azonban, mint ahogy az a Kiskátéjukból is kiderül inaktív tagokra nincs szükségük. A HVIM elvárja tagjaitól, hogy a mozgalmi életet, a hétköznapi dolgokkal szemben, részesítsék előnyben! Jelentkezni a incze.bela@hvim.org e-mail címen lehet.
Fel a Győzelemre!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése